27 Mart 2014

Pişmaniyeli Yaş Pasta


Malzemeler:
4 adet yumurta
5 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal
1 paket pişmaniye

Krema için:
1 litre süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un

 Öncelikle yumurtaları ve şekeri derin bir kaba koyup iyice çırpıyoruz.



Sonrasında unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve 1 portakalın suyunu sırayla ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.



Harcımız hazır.Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz.


Krema için tencereye sütü,şekeri,unu ve nişastayı sırayla ekleyerek sürekli karıştırıp pişiriyoruz.Farkındaysanız ne kekin ne de kremanın malzemesinde hiç yağ yok.Pasta oldukça hafif !





Kremamız kaynadıktan sonra soğuması için bekletiyoruz sonrasın tekrar mikserle çırparak topaklanmaları engelliyoruz.Daha sonra keki ikiye ayırıyoruz.


Kremayı kekin arasına ve üzerine sürüyoruz.



Pişmaniyeyi tel tel ayırıyoruz.Pastanın üzerini örtecek şekilde yerleştiriyoruz.Pamuk gibi bir yaş pasta elde ediyoruz :) Ancak kremanın iyice soğumasına özellikle dikkat ediyoruz.Yoksa pişmaniyelerimiz kremanın üzerine koyduğumuz anda erir ! 






Pişmaniyeli yaş pastamız hazır :) Ben süsleme için iki renkli olmasını tercih ettim.Eğer bulabilseydim mavi veya pembe renkte alırdım.Baby shower veya doğum günü partilerinde kız veya erkeğe göre renk seçimi yapmak çok harika olmaz mıydı ?