5 Mart 2014

Chanel Shopping Center 2014/15

 
    Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Paris Moda Haftası'nın bitimine 2 gün kala öyle bir defile düzenlendi ki bütün ezberleri bozdu.Kocaman bir alışveriş merkezi düşünün.Reyonlar,raflar,ürünler hatta kasalarda çalışan personeller ! Salonun etrafındaki sandalyelerde yerinizi alıyorsunuz ve müzik başlıyor.Mankenler catwalk yaparak marketin içinde dolaşıp alışverişe başlıyorlar.Kimisi sepetine yumurtasını,makarnasını dolduruyor;kimisi aradığı ürünleri bulmak için rafların arasında dolaşıyor.Bu arada siz daha önce hiç denenmemiş temada bir defileye şahit oluyorsunuz.Bu defilenin mimarı kim mi ? 20. yy'ın en önemli tasarımcıları arasında yerini alan,Chanel'in baş tasarımcısı Karl Lagerfeld !



 


İnsanların Chanel kıyafetleri içinde de hayatın içine karışabileceğini daha doğrusu halkın arasına katılabileceğini vurgulamak amacıyla 'Süpermarket' teması kullanılmış :)



Reyonlardaki ürünlerin tamamı Chanel markalı.Tam bir süpermarketteki gibi şaraplar,sebzeler,meyveler,etler,ketçaplar,peynirler aklınıza gelebilecek her şey raflarda bulunuyor.Hatta yumurtaların Karl'ın kendi yetiştirdiği tavukların yumurtaları olduğunu okudum bir yerde ama ne kadar doğrudur bilemiyorum :)


'% 30 pahalı' ve Chanel'in efsanevi parfümü no5'e atıfta bulunularak 'Koridor No5'e Gidin!' sloganları kullanılmış.



Chanel ile özdeşleşen tüvit kumaşlar yine koleksiyonun önemli bir kısmını oluşturuyor.Ceketler,oversize paltolar sneakerslarla tamamlanıyor.Yeni bir akımın gümbür gümbür geldiğinin habercisi :) 
Haute Couture kıyafetlerin altında spor ayakkabıları sıkça göreceğiz :)








Her bir detay ince ince düşünülmüş !



Koleksiyondan bir kaç parça...






Defilenin sonunda mankenler aldıkları ürünlerin ücretlerini kasada ödüyorlar :) Tabi bu sırada davetliler de ürünleri inceleyip alışveriş yapabiliyorlar ...





Karl Lagerfeld gerçekten hayal gücümüzün sınırlarını zorluyor ve bu dev organizasyona imzasını atıyor !



Catwalk tamamlandığında konukları selamlamaya son gözdesi 1992 doğumlu dünyaca ünlü manken Cara Deleningne ile çıkıyor.


Gelen davetliler arasında Rihanna da bulunuyor.Özel tasarım Chanelleri içinde oldukça şık görünen Riri defilenin sonunda eğlenceye dahil olmayı ihmal etmiyor :)




Lupita Nyong'o Sempatikliği :)

Bindallı !


   Yine bir ortak çalışma ürünü olan el emeği göz nuru bindallımızla karşınızdayız :) Bordo rengi kadife ve organze kullanarak hazırladığımız bindallı altın rengi nakış işlemeli ve sıra taşlarla süslüdür.










Lupita Nyong'o Yeni Stil İkonumuz !


  Oynadığı 12 Years a Slave (12 Yıllık Esaret) filmiyle ödüllere doyamayan 30 yaşındaki Kenya'lı güzel Lupita Nyong'o her giydiğiyle ilgi çekiyor.Siyah tenine rengarenk elbiseleri öyle güzel yakıştırıyor ki... Kısacık saçlarını şekilden şekle sokup,bir de takıları ve makyajıyla tamamlayınca ortaya tam bir stil ikonu çıkıyor.Açıkçası bu kadar esmer tenli kadınların böyle canlı renkleri cesurca kullandıklarını pek görmemiştim.İşte Lupita'nın farkı bundan kaynaklanıyor.
  Özellikle tam boy ile yakın plan yüz fotoğraflarını birlikte ekleyeceğim ki saçını,makyajını ve yüzünün sevimliliğini inceleyebilin :)

Aqua Rengi Gucci elbise...



Chistopher Kane cutout elbise...



Miu Miu



Film ve tiyatro alanında oldukça başarılı bir eğitim hayatı olan Lupita ,uzun süre filmlerin teknik ekiplerinde de çalışmış.Öne çıktığı ilk film ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar Ödülü'nü alması kesinlikle bir tesadüf değil! Çeşitli tiyatrolarda yer alan oyuncu son olarak rol aldığı 12 Yıllık Esaret filmindeki başarısı ile ödülden ödüle koşuyor.Zaten buradaki kıyafetlerin hemen hemen hepsi ödül törenlerinde giydiği kıyafetler !

Givenchy



Prabal Gurug



Calvin Klein



Stella McCartney



J.Mendel



Dior



Ralph Lauren



Cushine et Osch



Antonio Berardi



Son olarak Oscar Ödül Töreni'nde giydiği Prada elbisesiyle çok konuşuldu.



  Sanat dünyasının olduğu kadar moda dünyasının da orta yerine bomba gibi düşen Lupita desen konusunda kısıtlı davransa da renk konusunda oldukça özgür ! Katıldığı her davette zarif seçimleriyle gecenin en şık bayanı olmayı başarıyor.








 Bol görselli bir post oldu.Dikkatinizi çekerim bütüm fotoğraflar kırmızı halıda.Her davette nasıl parladığını siz düşünün.Tabi Oscar Töreni'nde nasıl şık ve tarz sahibi olduğu tescillendi.Yıldızının bu kadar parlaması ile dergi kapaklarında,fotoğraf çekimlerinde ve reklam kampanyalarında da sıkça görmeye başladık.Eminim uzunca bir süre de görmeye devam edeceğiz :)