11 Şubat 2014

Şubatta Bahar Başkadır ...


 Biliyorum daha Mart kapıdan baktıracak kazma kürek yaktıracak ama bugün öyle güzel bir hava vardı ki resmen bahar havasıydı.Hoş bu sene pek de kış yaşamadık.Biz bu sene hiçbir şeyi doğru düzgün yaşayamadık ya o da ayrı.Yağmurlar şehri Samsun'a bile öyle az yağmur yağdı ki...İşte bunlar hep 2013'ün uğursuzluğu.Neyse ki 2014'e girdik ve misss gibi bir bahar bizi bekliyor.Bugün güneşi görür görmez zıpladım sahile.Çizmeleri de ayağıma geçirdim ki hala kış aylarında olduğumu unutmayayım :)







Magnolia Puding


Cookshop'un magnolia pudingi çok meşhur oldu.Özellikle de ünlüler sağolsunlar sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarla,yaptıkları yorumlarla anlata anlata bitiremediler.Daha tatmadan insanın canı çekiyor.Ben de birkaç araştırma yaparak bulduğum tarifleri birleştirdim ve kendi özel magnolia pudingimi yaptım :)


Malzemeler :

4 yemek kaşığı toz şeker
3 yumurta sarısı (isteğe göre 2 de olabilir)
3 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
Yarım paket labne
1 Paket pasta kreması tozu (yarım bardak süt ile çırpılacak)
3 yemek kaşığı sıvı krema
1 paket cicibebe
3 adet muz

                                                                                      Geçtim ocağin başınaaa :)


Öncelikle yumurta,süt,şeker ve unu tencereye koyup kaynayıp kıvam alana kadar pişirdim.Yumurtalar köy yumurtasıydı bi de 3 tane koyunca rengi biraz sarı oldu :) Bi dahakine 2 yumurta koyucam.


Karışımım kaynayıp muhallebi kıvamına gelince biraz soğumasını bekledikten sonra içine yarım paket labne ve vanilya katıp çırptım.




Bu sırada ayrı bir kapta 1 paket pasta kremasını yarım su bardağı süt ile çırptım.Neden yarım bardak süt ben de bilmiyorum :) Bir dahakine sütü biraz çoğaltıcam :)


           Ardından tenceredeki muhallebiyi de kremanın içine katıp tekrar iyice çırptım ve pudingimiz hazırlanmış oldu.


                                                                 Bir paket cicibebeyi rondoda toz haline getirdim.


                                                                     Süsleme aşamasına geçiyoruz.


                          Önce borcamın tabanını pudingle kaplayıp üzerine toz halindeki cicibebeden serpiyoruz.


                             Daha sonra üzerine muzları yerleştirdim ve malzemeler bitene kadar bu işlemi üst üste tekrarladım.


                                                                    En üstüne kalan cicibebenin tamamını serptim.


 Magnolia Puding'imiz hazııırrrr ! Bir daha ki yapışımda meyve çeşidini arttırıp üzerine de cicibebe ile birlikte toz kakao serpmeyi planlıyorum.Şu anda bu postu yazarken bir yandan tatlımı yiyorum.Gerçekten çok lezzetli.Afiyet olsun ... :)